Wolfersveen VR 2 - VV ETTEN VR1

Wolfersveen VR 2 – VV ETTEN VR1

Woensdagavond 25 april. Nadat we afgelopen zondag op landgoed Megchelen voor het eerst na de winterstop weer een wedstrijd verloren hadden, hebben we deze woensdagavond extra veel zin om het op te nemen tegen de dames 2 van Wolfersveen.

We staan bijna te trappelen van ongeduld, maar tot onze schrik kunnen we helemaal de kantine niet in om onze spullen te pakkken. Dan maar even rustig wachten tot onze leider Fred eraan komt om ons uit de brand te helpen. Helaas had ook Fred geen passende sleutel en begon het grote struinen. Hier pakken we een paar biddons, daar ligt nog een verdwaalde waterzak, en ach… een paar voetballen zijn op de club ook nog wel ergens te vinden.

Nadat we alles bij elkaar hadden, onze Wim er was en de 3 meiden van de A zich hadden aangesloten konden we afreizen naar stadion de Stikke bocht.

Eenmaal aangekomen begonnen we een beetje te geinen over de accommodatie. We kennen dit “stadion” van eerdere ontmoetingen tegen de dames en heel bijzonder was het toen niet. Toen we de kleedkamer deur open maakte keken we echter onze ogen uit! De kleedkamers waren helemaal vernieuwd en zagen er prachtig uit! Nadat we alles aanschouwd hadden was het tijd om ons groen – wit strijders tenue aan te doen.

Tijdens de warming-up is er besloten om de wedstrijd een kwartier eerder te laten beginnen. Dit deden we zodat onze mee gereisde supporters eerst onze wedstrijd rustig af konden kijken en daarna aan de halve finale van de Champions Leage konden beginnen. Of was het toch vanwege het licht, dat we op het hoofdveld zonder verlichten konden spelen? Ach… dat laten we voor nu even in het midden.

Klokslag 19.15 wordt er door ons afgetrapt. Het spel dat we laten zien is niet echt om over een huis te schrijven. Het is erg onrustig en er wordt te weinig onderling gecommuniceerd.  Dan is het na 10 minuten onze rots vaste rechtback, Michelle, die een geweldige pass op Janthe weet te geven. Janthe weet wat ze hier mee moet doen en schiet hem mooi in de linkerkruising  0 – 1 ! Enkele minuten later is het Marije die een voorzet geeft op Shakira, en zij deze zonder te aarzelen in het net plaatst. 0 – 2. Na 20 minuten spelen weten Janthe en Marije samen door de verdediging heen te tikken en is het Marije die de bal achter de keeper legt. 0 – 3.

Nu we op een redelijke voorsprong staan beginnen we eindelijk iets meer ons eigen spel te spelen. Toch wordt er soms nog te veel weggeven maar weet onze keepster Hilde, dit met de verdediging, goed op te lossen en zijn we eigenlijk nog niet écht in de problemen geweest. Vlak voor rust doet Janthe nog een schot op doel. De goed meegekomen Sanne is er niet helemaal zeker van dat de bal erin gaat en geeft hem een nog extra duwtje met haar buik mee. 0 – 4! Niet veel later klinkt er een belabberd fluitje en komen we er achter dat het al rust is.

Nadat we allemaal netjes onze schoenen uit hadden gedaan om de mooie nieuwe kleedkamer niet vies te maken konden we aan de thee beginnen. Tijdens de rust vertelde Fred ons dat we voor stonden, maar dat het absoluut geen goede eerste helft was. Het was te onnauwkeurig en we gaven te veel weg. Dit waren punten die we zelf natuurlijk ook gewoon doorhadden en we spraken af dat we de tweede helft veel beter zouden gaan doen. Ook werd er afgesproken dat Shakira en Malu even op de bank mochten en de meiden Nina en Mea erin konden.

Wat er in de thee zat dat weet ik niet, maar we begonnen de tweede helft als bazen! We waren sterk aan de bal, de passes kwamen beter aan en er werd meer gevoetbald. De tweede helft is nog maar 15 minuten jong wanneer Mea de bal perfect voorgeeft en Sanne kan scoren. Dit lijkt er meer op! We zijn zo goed als continu aan de bal, en alleen maar op de helft van de tegenstander. Er wordt  goed gecombineerd en het lijkt voor ons of we gewoon een positiespel op de training aan het doen zijn.

Na ongeveer 20 minuten voetballen is het tijd dat onze Hilde van tenue veranderd. Het oranje keepers shirt gaat uit en wordt ingeruild voor een mooi groen  wit shirt. Shakira neemt nu de verantwoordelijkheid op zich om het hok schoon te houden.

Ondertussen gaan we gewoon lekker verder met het goede spel en wordt er nog even goaltje meegepikt door Marije. Bam, 0 – 6.

Nog steeds zijn we hongerig naar goals en Nicolle stuurt de een na de andere buitenspeler weg. Halverwege de helft van de tegenstander krijgt Sanne de bal goed in de voeten en is met haar flitsende snelheid haar tegenstanders te snel én te slim af. Voor de goal twijfelt ze geen moment en weet ze 10 minuten voor het eind de bal met een geweldige boog in het doel te krijgen! 0 – 7

Met nog een paar minuten te gaan blijven we lekker voetballen en proberen nog wat kansen af te maken. Helaas resulteert dit niet meer in nog een goal.

De scheidsrechter fluit de wedstrijd af en we gaan voldaan, maar nog lang niet leeg gestreden terug naar de kleedkamer. Het is maar goed dat we deze wedstrijd lekker uit hebben kunnen spelen en een boel krachten hebben bespaart voor a.s. Zondag. Dan staat namelijk de zware en belangrijke uit wedstrijd tegen de dames van Zeddam op de planning.

Wij willen graag Shakira, Mea en Nina bedanken voor hun fantastische inzet deze avond. Voor alle meegekomen fans en supporters… Super leuk en bedankt dat jullie er weer waren!  Mochten jullie last hebben van jullie keel, door het gejuich van de vele doelpunten die zijn gemaakt deze wedstrijd: Bij de Kruidvat zijn de keelpastilles in de aanbieding 😉

Graag zien we jullie allemaal zondag 29 april om 11.30u in Zeddam weer.

Marije Sloot #10