VV ETTEN VR1 - GENDRINGEN VR2

VV ETTEN VR1 – GENDRINGEN VR2

“Wingardium leviosa!” Zwevend na onze Harry Potter Marathon verschenen wij zondagochtend 15 april op Sportpark de Treffer. Al gauw klonk de spreuk “Descendo” waarmee we weer even met beide benen op de grond gezet werden. Er staat ons namelijk een belangrijk potje voetbal te wachten tegen Gendringen dames 2.

Tijdens de warming-up konden we allemaal de vermoeidheid goed voelen in onze benen. Alleen toen we een paar minuten aan onze wedstrijd begonnen waren, was hier nog vrij weinig van te merken. We waren erg fel en gaven Gendringen geen enkele kans om te voetballen. Al in de 6e minuut, haalde Juul aan en maakte ze een -bijna magisch- doelpunt. Maar het was een échte. Bam, 1-0 voor!
Méér tikken en samenspelen spraken we daarna nog wel af. Het ging goed maar we hebben eerder bewezen dat dit nóg beter kan. Zo gezegd, zo gedaan. Juul en Mary hadden in de 16e minuut ontzettend mooi samenspel waardoor de verdediging van Gendringen geen schijn van kans meer had. Mary kon in het 16 meter gebied nog maar net bij de bal, waardoor het twijfelachtig was of die er wel écht in zou rollen. Toen kwam Dobby in actie, Dobby de huiself vroeg zich sterk af of het wel een doelpunt zou worden. Dobby maakte daarom een sprintje en gaf de bal nog een klein tikje. Nu was Dobby blij en de rest van het team ook, want het was 2-0! Dit was tevens de ruststand.

Na de rust begonnen we vrijwel met een nieuw elftal. Er werden maar liefst vijf speelsters gewisseld. Dit was dan ook wel direct te merken in het veld. Er was veel onrust en slordig voetbal. We moesten weer even wennen in deze nieuwe opstelling. Na een tijdje ging het steeds beter en werden er weer wat kansen gecreëerd. Dit leek weer iets meer op het voetbal wat we eerder die ochtend laten zien hadden.
In de 86e minuut wist Marije op een mooie wijze langs de verdediging van Gendringen te komen. En ze wist ook nog eens te scoren, jawel de 3-0 op naam van Maaaaryyy. Niet veel later schoot Marije nog eens de bal richting het doel van Gendringen. Een verdedigster wilde deze bal redden maar dit mislukte waardoor ze een eigen goal maakte. De eindstand werd daarom 4-0. En heel heel eerlijk… we hebben de spreuk “Ebbublio” (de vijand opblazen) achterwege gelaten en helemaal zonder enige vorm van magie gewonnen. Want dat is ten slotte verboden in de dreuzelwereld.

Na deze wedstrijd kunnen Malfidus, Harry, Dobby & alle andere magische figuren weer met een gerust tovershart terugkeren naar Zweinstein.

– Dobby