SVGG/UB VR1 - VV ETTEN VR1

SVGG/UB VR1 – VV ETTEN VR1

Zondag 22 april. Dé titanenstrijd om de tweede plek! De puntentelling van de teams op de tweede tot en met de zesde plek liggen zo dicht bij elkaar dat elke gewonnen wedstrijd uit maakt. Vanaf vorige week hadden wij het geluk dat wíj tweede stonden! Met nog geen verloren wedstrijd na de winterstop gingen wij deze zondagochtend vol goede moed op weg naar Megchelen. Dit team is niet nieuw voor ons, meerdere malen hebben wel tegen elkaar gevoetbald en sinds kort heeft er een fusie plaatsgevonden tussen SVGG/UB VR1 en UB VR2. Al met al stond er een spannende pot op de planning.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er al medegedeeld dat veel teamspelers rechtstreeks naar het afgelegen Megchelen af zouden reizen omdat het erg om was om eerst naar Etten te komen. Stipt negen uur was iedereen, afzonderlijk of gezellig samen, in Megchelen. Een leuk feitje over Megchelen is dat dit het droogste dorpje in Nederland is, dit vastgesteld door jarenlange studies van Weerstation Lichtenberg. (Meer informatie vindt u onderaan dit verslag.) Met een heerlijk zonnetje en (toen nog) aangenaam tempratuurtje bewandelen wij de lange oprijlaan van het complex. We maakte de vergelijking met een landgoed, aangezien die ook vaak een lange oprijlaan hebben. Met het zweet op ons voorhoofd waren we eindelijk aangekomen bij de kleedkamers die ons toch wel een beetje aan een stal deed denken. De houten balken aan het plafond voor de versteviging en de instructies over de douches maakte onze gedachten helemaal af.

Nadat we ons, zonder al te veel nadenken want een thermo was écht overbodig met dit weer, hadden gehuld in het prachtige groen-witte tenue kon de warming-up beginnen. We mochten vandaag op het hoofdveld voetballen en dat de regen in Megchelen echt een tijd was uitgebleven bleek wel aan de hardheid van het veld. Dit was even wennen maar we moesten het er maar mee doen. Na de warming-up gingen we nog eenmaal de kleedkamer in voor de laatste peptalk van onze leiders. Ze praatten ons moed in want ondanks dat SVGG/UB een geduchte tegenstander was, doen wij het ook goed de laatste tijd

De wedstrijd begon om 10:00 en gelijk ging SVGG/UB er vol op. Wij hadden moeite met hun druk en probeerde zo veel mogelijk om hier niet al te veel in mee te gaan en toch ons eigen spel te spelen. Langzaamaan de eerste helft lukte het ons om ons eigen spel te spelen en goede aanvallen volgden. Het ging echt gelijk op en het was erg spannend.

In de rust werden we éindelijk weer eens getrakteerd op heerlijk zoete ranja en ons suikergehalte werd weer wat opgekrikt. Onze leiders Fred en Wim praatten ons nog wat moed in en we voerden wat wissels door. Tevens werd ook een tactiek besproken voor de tweede helft.

Uitgerust en opgewekt begonnen we aan de tweede helft. Het toeschouwersaantal was opgekrikt er veel bekenden en onbekenden van ons waren aanwezig bij deze spannende wedstrijd. Het ging weer gelijk op en de spanning bleef. Kort na rust scoorde SVGG/UB een prachtige goal die zelfs onze ijzeren keepster Hilde niet kon houden.

Balend maar ons toch niet al te veel te laten leiden door deze negatieve tegenslag speelden we verder. We waren aanvallend en hadden een aantal kansen. De tijd tikte verder en we moesten nu toch echt wat gaan doen! We kozen er voor om een-op-een te spelen. Onze laatste vrouw Nicolle schoof door naar voren om hier een vrije rol te krijgen zodat er wat meer druk kwam. Dit gebeurde ook! Marije kwam met een mooi staaltje voetbal net voor het 16 meter gebied van de tegenstander. Hier werd er een overtreding gemaakt en Marije valt Zwanenmeerwaardig naar de grond en de goede onpartijdige scheids fluit voor een vrije trap! Hier lag een kans voor ons.. Vol adrenaline wachten we totdat Nicolle de bal hard en gericht net óp de lat schiet in plaats van eronder. De schrik is hoorbaar maar de wedstrijd is nog niet gespeeld. We vallen aan, bikkelen en proberen kansen te creëren. Uit een counter van SVGG/UB ontstaat er voor hun nog een kans om de wedstrijd te beslissen maar onze keepster Hilde steekt hier een stokje voor. De komt er niet zonder kleerschuren vanaf en krijgt een voetbalschoen in haar gezicht, toen nog niet wetende dat dit haar de hele week zal gaan achtervolgen in de vorm van een blauwe kaak en enkele awkward opmerkingen. Nadat we nog even doorspelen blijkt dat SVGG/UB er toch met drie punten vandoor gaat en er wordt afgefloten. Met een aardige mineur lopen we de kleedkamer in. Een gelijkspel was een betere afspiegeling geweest van de wedstrijd maar het leven is niet altijd eerlijk. SVGG/UB neemt ons gewaardeerde tweede plekje over..

Maaaar de strijd is nog niet verlopen. Aankomende woensdag om 19:30 spelen we tegen Wolfersveen VR2 in ‘stadion de Stikke Bocht’. Het complex bevat niet echt een stadion, wel een aantal slootjes en heeft haar naam te danken aan de vestiging. Het bevindt zich namelijk écht in een stikke bocht. We willen graag onze toeschouwers bedanken voor de komst, Frau Holle voor het mooie weer en onze toegetakelde Lynn, Nicolle en Hilde beterschap!

Michelle Koster