ST NVC/Den Dam/SDOUC VR1 - VV Etten VR1

ST NVC/Den Dam/SDOUC VR1 – VV Etten VR1

Zondag 6 mei. ST NVC/Den Dam/SDOUC VR1 tegen VV Etten VR1. Een spannende pot stond er op het programma de nummer 1 tegen de nummer 2 en als ST NVC/Den Dam/SDOUC ging winnen vandaag, werden ze kampioen. Op internet zagen wij al dat zij flinke voorbereidingen hadden getroffen voor deze dag. Er was een evenement aangemaakt op Facebook, de spandoeken werden al geschreven en de schaal was al besteld. Ze moesten alleen nog van ons winnen maar dat gingen wij ze zeker niet makkelijk maken.

We wisten al enkele dagen van te voren dat wij een goede opkomst hadden, maar liefst 5 wissels! Ons kon niks gebeuren dachten we en dus gingen we de dag voor de wedstrijd nog gezellig met een paar dames Doetinchem in voor drankjes en dansjes. Uiteraard gingen we op tijd naar huis om wel fit te zijn voor de game. De Kelderklasse zou de Kelderklasse niet zijn als er niet plots nog 2 dames zich last minute afmelden. Onze Ko had op de weg terug van Doetinchem ruzie gekregen met een stuk glas in haar voet en er was iemand die iets te diep in haar rosé glas had gekeken. Ik noem geen namen maar het was onze rechtsback. 3 wissels left. Vol goede moed en gezonde spanning gingen we op weg naar Netterden. Normaliter voeren wij de discussie wel of geen thermo? Nu was de discussie heeft het wel of geen nut om je in te smeren?

Op het veld was er nog een klein stukje schaduw waar wij onze warming up konden doen voor we straks 90 minuten lang met onze koppies in de brandende zon moeten staan.
Voor de wedstrijd begon kregen wij nog een erg motiverende toespraak van onze coach Wim en waren we klaar om te gaan strijden. Het verzoek van ST NVC/Den Dam/SDOUC was om gezamenlijk het veld op te lopen.
De muziek begon en na onze (op een positieve manier) theatrale opkomst liepen wij, op een enkeling na, netjes in een rij naar de middenstip waar wij nog een minuut stilte hielden vanwege het overlijden van een bestuurslid van ST NVC/Den Dam/SDOUC.

Nadat alle supporters een plekje hadden gevonden, klonk het fluitsignaal en begonnen wij met de aftrap. Dat onze teams aan elkaar gewaagd waren werd al vrij snel duidelijk. Van beide kanten werden kansen gecreëerd maar niet afgemaakt. Na ongeveer 25 minuten mochten we even onze keeltjes smeren met een slok water. Tijdens dit moment bespraken we ook nog even dat ST NVC/Den Dam/SDOUC echt geen kampioen hoefde te worden hier en dat we zeker een kans maakten om de punten terug naar Etten mee te nemen. ST NVC/Den Dam/SDOUC dacht hier anders over en liet dit zien met een doelpunt in de 32e minuut. 1-0 met deze stand gingen wij de rust in.

In de rust werden de bidons weer aangevuld, de Dextro ging rond, er werden enkele wissels ingevoerd en we motiveerden elkaar om te blijven strijden. Het fluitsignaal klonk weer en ST NVC/Den Dam/SDOUC nam de aftrap. Dat ook ST NVC/Den Dam/SDOUC een motiverende toespraak had gehad in de rust was wel duidelijk, de ene aanval na de andere werd opgezet maar dankzij onze felle achterhoede en fantastisch keepster werden de doelpunten nog niet bijgeschreven voor ST NVC/Den Dam/SDOUC.

Na 15 minuten gespeeld te hebben werd hun spel beloond met een doelpunt 2-0. Ook Etten kwam nog enkele keren gevaarlijk dicht bij een doelpunt. Na 20 minuten kreeg toch wel iedereen last van de hitte en de vermoeidheid. Het was een pittige pot. Toch lukte het ST NVC/Den Dam/SDOUC om nog de 3-0 te scoren. De scheids floot en het was weer tijd om te hydrateren. Altijd hadden wij nog de drang nog om te scoren en na de laatste drinkpauze hadden wij dan ook het spel in handen. Het leek even of ST NVC/Den Dam/SDOUC met hun hoofd al in de kantine waren en wij maakte hier gebruik van. Ons harde werk werd beloond met een doelpunt van Nienke 3-1. De wedstrijd werd rustig uitgespeeld en na 90 minuten feliciteerden wij de terechte kampioenen!

Zondag 13 mei met moederdag spelen wij een thuiswedstrijd tegen MvR VR2.

Nienke Sloot