Ben jij de nieuwe Björn Kuipers?

Wij zoeken leden en niet-leden die het leuk vinden om scheidsrechter te worden bij V.V. Etten. Bij zowel de jeugd als de senioren zoeken wij enthousiaste kandidaten die ook de mogelijkheid kunnen krijgen om bij de KNVB een officiële scheidsrechter cursus te volgen.

Pupillenscheidsrechter
Tegenwoordig kun je al een echte voetbalscheidsrechter worden als je twaalf jaar bent. Je kunt dan de opleiding voor pupillenscheidsrechter gaan doen. Het is een korte cursus waarin je leert over spelregels voor F- en E-spelers (dat noemen we de pupillen), die met zeven tegen zeven spelen. Ook leer je hoe je slim over het veld kunt lopen, zodat je dicht bij het spel blijft. Verder gaat het in die cursus over hoe je omgaat met spelers, leiders en ouders.

Juniorscheidsrechter
Voor deze cursus moet je 15 jaar zijn. Er zijn vijf bijeenkomsten, waarop je ook veel oefent
op het veld. Je leert meer over de spelregels en het meelopen met het spel. De docent laat veel DVD-beelden zien om dingen duidelijk uit te leg- gen. Als je voor deze cursus slaagt, mag je bij de eigen club wedstrijden fluiten van de D- en C- junioren. Veel jongens en meisjes, die eerst een pupillencursus hebben gedaan, gaan later deze cursus Juniorscheidsrechter volgen.

Basisopleiding Scheidsrechter veld (BOS)
Als je deze cursus hebt gedaan, mag je wedstrijden fluiten van B- en A-junioren en senioren. Je moet 16 jaar zijn om aan deze cursus te kunnen beginnen. Ook hier oefen je veel op het veld en worden alle regels met DVD-beelden uitgelegd.

Heb je interesse? Stuur een mailtje naar Sander van Aken (sandervanaken@hotmail.com) en we nemen snel contact met je op!