Onze kids geven V.V. Etten een 9,6

Een update van vertrouwenscontactpersoon Eugenie Tiemessen

Aan het eind van het voetbalseizoen 2015/2016 ben ik als vertrouwenscontactpersoon begonnen bij V.V. Etten. Dit seizoen ben ik gestart met het maken van een tevredenheids enquête voor de pupillen. En dan met name voor de pupillen in de basisschoolleeftijd. In deze enquete konden de kinderen aangeven hoe hun welbevinden is binnen de club. De kinderen hebben deze anoniem in kunnen vullen tijdens een training.

Onze kids geven V.V. Etten een 9,6

Uit deze enquête bleek dat de kinderen erg tevreden zijn over de vereniging. Deze scoort dan ook maar liefst een 9,6. In deze vragenlijst hebben ze o.a. cijfers gegeven aan hun eigen gedrag, het gedrag van hun teamgenoten en aan het gedrag van leiders en trainers. Ook op deze onderdelen kwam iedereen heel erg goed uit de bus: Heel fijn dat iedereen het zo naar de zin heeft.

De resultaten van deze enquête heb ik tijdens de vergadering van de jeugdleiders en trainers besproken. En op een later moment met het bestuur. Verder heb ik wat gesprekjes gevoerd met de trainers en de leiders van de pupillen. Ook hier veel positieve geluiden.

Seizoen 2017/2018

Het komend seizoen ga ik dezelfde enquête weer afnemen bij de pupillen. En daarnaast met hulp van Pim van Marwijk en Janneke Bus een soortgelijke vragenlijst maken voor de jeugd onder de achttien.

Kanjertraining

Als vervolg op de stappen die we al hebben ingezet, ga ik nu samen met het bestuur onderzoeken op welke manier we een kanjertaining, gericht op sportverenigingen, aan kunnen bieden voor alle jeugdleiders en jeugdtrainers. Dit zou natuurlijk fantastisch zijn omdat de kinderen dit al kennen via de school en dit zal dan ook versterkend werken.

De enquetes en de kanjertraining zijn bedoeld om de fijne sfeer binnen V.V. Etten te behouden. Mocht het toch zo zijn dat jij je door welke oorzaak dan ook je niet prettig/veilig voelt binnen de vereniging, dan kun je met mij contact opnemen.

Met vriendelijke groeten,

Eugenie Tiemessen