In Memoriam: Toon Pothof

Op 7 december jl. is op 88-jarige leeftijd Toon Pothof, mede-oprichter en erelid van onze vereniging, overleden.

Met het overlijden van Toon nemen wij afscheid van de laatst levende van de 5 oprichters van onze vereniging.

Toon heeft als actieve speler lang in het 1e elftal gespeeld, met de promotie naar de KNVB als hoogtepunt. Hij stond regionaal bekend om zijn ongekend goede koptechniek en was niet voor een kleintje vervaard. In een stuk van de oprichters uit 1985 wordt zelfs een anekdote aangehaald waarin “Toon een gat in z’n hoofd kreeg, snel naar de dokter ging om te laten hechten en na een kwartier weer verder speelde”.

We hebben lang van Toon’s aanwezigheid mogen genieten. Want hij heeft zo lang zijn gezondheid het toeliet, trouw de wedstrijden van onze elftallen bezocht. Zo was jarenlang zowel ‘s ochtends als in de middag Toon’s karakteristieke silhouette in de tribune een vertrouwde aanblik voor onze spelers. Tegenwoordig zijn kleinkinderen Malu en Juan wekelijks actief op de Ettense velden: de fakkel is weer overgenomen.

We zijn Toon, net als zijn mede-oprichters die hem zijn voorgegaan, dankbaar voor alles wat hij voor V.V. Etten heeft betekent.

Wij wensen zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen veel sterkte in deze moeilijke tijd.