GWVV 1 - Etten 1

GWVV 1 – Etten 1

Na het seizoen 2015/2016 via de nacompetitie te hebben afgesloten met een promotie mag Etten na een jaar afwezigheid weer aantreden in de 4e klasse. We zijn ingedeeld in de 4e klasse D, een mooie klasse met veel buurtverenigingen. Door het stoppen bij het 1e elftal van Rob Helmes en Remco Berendsen, Niels van Aken en de langdurige blessure Gijs Nijman, zijn we dit jaar getransformeerd van een jong elftal naar een piepjong elftal. In de zomerstop is Sander van Aken van AZSV overgekomen, hij zal met zijn voetbalachtergrond en inzicht het elftal binnen de lijnen aansturen. De voorbereiding begon goed met een 2-0 winst op Loil en een 1-1 gelijkspel in de beker tegen MvR. De daarop volgende bekerwedstrijden brachten niet het gewenste resultaat met respectievelijk nederlagen tegen NVC (3-2) en KSH (3-0).

De start van de competitie was gelijk een mooi affiche nl. de derby tegen medepromovendus GWVV.  Met een gemiddelde leeftijd van 20 jaar moest Etten aantreden tegen het veel ervarenere GWVV. De volgende spelers werden door trainer Koen van Loon het veld ingestuurd; Nick Gries, Thijmen Köster, Dion Leijzer, Sander van Aken, Rens Ketelaar, Lars van Aken, Ruud Helmes, Youri Leijzer, Devin Zweekhorst, Nick van Aken, Patrick Beernink. Wisselspelers deze middag waren: Dion Seegers, Thijs Bus en Jesse Roerdink.

Etten begon met te veel ontzag aan de wedstrijd en liet GWVV te veel voetballen. Dat resulteerde na 5 minuten in een tegen treffer. De van SDOUC overgekomen Ron Prinsen liep slim weg uit de rug van een Etten speler, de voorzet vanaf rechts was op maat en Prinsen kon van dichtbij vrij binnenkoppen. Een bittere tegenvaller voor Etten. Waar het Varsselderpubliek dacht aan een walk-over gebeurde het tegenovergestelde, Etten rechte de rug en knokte zich terug in de wedstrijd, zeker het laatste kwartier voor rust werd GWVV met goed voetbal door de Ettenaren vastgezet. Helaas resulteerde het goede spel niet in uitgespeelde kansen. In kansrijke positie waren we vaak te gehaast of te onrustig, hierdoor gingen kansrijke aanvallen vaak verloren. Het gevaarlijkste moment was dan ook een afstandsschot van Sander welke de GWVV keeper met enige moeite kon pareren. GWVV kwam er aantal malen dreigend uit maar wist zich ook geen grote uitgespeelde kansen te creëren. We gingen dan ook met gezien het spelbeeld hoop gevende 1-0 achterstand de rust in.

De tweede helft  begon net zoals de eerste. GWVV kwam op identieke wijze als in de eerste helft, na 5 minuten gespeeld te hebben op 2-0. Knullig balverlies van Etten op het middenveld, gaf GWVV de gelegenheid om er messcherp uit te komen, de wederom slim vrijgelopen Prinsen kon wederom van dichtbij vrij scoren. Etten kreeg vlak hierna uit een corner nog de gelegenheid om de aansluitingstreffer te scoren. Sander wist de bal helaas geen richting mee te geven waardoor  de aansluitingstreffer uitbleef. Hoewel Etten het bleef proberen, en GWVV na een openlijke sollicitatie op een 2e gele kaart van de spits,  toch verder mocht met 11 man. Was het al snel duidelijk dat het jonge Etten kracht en vernuft te kort ging komen om de achterstand ongedaan te maken. In de slotfase wist GWVV de voorsprong zelfs nog uit te breiden naar 4-0.

Terugkijkend biedt zeker de eerste helft genoeg aanknopingspunten om het vervolg van het seizoen met vertrouwen tegemoet te zien. In dat deel van de wedstrijd hebben we laten zien dat we het het niveau benodigd voor de 4e klasse kunnen halen. Wel zullen we snel over  de bleuheid zoals bij aanvang van de wedstrijd moeten stappen, dat dit nergens voor nodig is heeft het vervolg van de wedstrijd laten zien.

Komende zondag spelen we de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen vv Doetinchem. U steun aan ons team is zeker nodig en zal zeker gewaardeerd worden, wij hopen dan ook dat het publiek in grote getale de weg naar Sportpark de Treffer weet te vinden.

Tot aankomende zondag