GENDRINGEN VR2 - VV ETTEN VR1

GENDRINGEN VR2 – VV ETTEN VR1

Zondag februari 2018. Streekderby Gendringen

Op een koude zondagmorgen (Lees Siberische temperaturen)… verzamelden er langzaam een aantal dames op de parkeerplaats van V.V. Etten. Een aantal kwamen rechtstreeks, aangezien Gendringen voor velen om de hoek is. Er was ook een enkeling genoodzaakt om uit bed gebeld te worden. Dit is een doorgaans ‘Kelderklasse fenomeen’. Geeft toch niks.

Niet veel later betraden wij als team sportpark de IJsselwijde. Het veld lag er mooi bij, het is overigens een kunstgrasveld. Gelukkig maar met deze temperaturen. De meesten waren voorzien van een thermoshirt en handschoenen, de warming-up kon beginnen!

Goed, warm en wel startten we de wedstrijd wat zoekende. Na zo’n lange winterstop waren de combinaties en het samenspel erg lastig voor ons. Maar ook Gendringen had hier moeite mee. Al snel gaven we wel redelijk wat druk vanaf het middenveld en voorin op de verdediging van Gendringen. Daarnaast maakte Gendringen nog geen schijn van kans tegen onze ijzersterke verdediging. Na ongeveer 20 minuten kreeg Eline een mooie bal, ze wist deze goed te controleren en tikte hem binnen, 1-0 voor ons! Na de goal ging het eigenlijk steeds beter en waren we veel in balbezit. Niet veel later was het weer Eline die een wereldgoal maakte. We stonden 2-0 voor. Gendringen kon nog steeds voor niet veel dreiging zorgen. En wij wisten daarentegen weer een aanval op te zetten. De bal belandde voor Gaby haar voeten en ze schoot hem mooi binnen, top, we gingen lekker de rust in met 3-0.

Na de rust wisten we nog steeds die druk te houden op Gendringen. Wel leden we ook redelijk wat balverlies maar tot een echt grote kans voor Gendringen heeft het nooit geleid. We hadden zelf nog wel redelijk wat kansen, maar dit mislukte een aantal keer. Maar toen was daar Sanne van de meiden, met een ontzettend mooi schot over de keeper heen, 4-0 voor ons!!!

We hebben de wedstrijd netjes uitgevoetbald. En wonnen deze streekderby. We vierden dit in de kleedkamer met een overwinningsselfie en muziek van onze nieuwe box (Sinterklaascadeautje)!!!

Sanne van Velsen

PS. Shakira & Sanne bedankt voor jullie inzet