Etten terug in de 4de klasse!!

Donderdagavond 9 juni stond de tweede wedstrijd van het tweeluik tegen SV Kilder op het programma. De eerste wedstrijd was door Etten gewonnen met 1-0 en het karwei kon dus afgemaakt worden. De volgende spelers werden het veld opgestuurd:

Hidde Roerdink; Niels van Aken, Lars van Aken, Rob Helmes, Dion Leijzer; Patrick Beernink, Nick van Aken, Youri Leijzer; Ruud Helmes, Wouter Mullink & Remco Berendsen

Wisselspelers: Thijmen Koster, Jesse Roerdink, Pal Schepers, Dion Seegers, Elroy Huijink & Errol Melisse

Etten begon goed aan de wedstrijd en binnen 5 minuten had Nick de score al kunnen openen. Remco kreeg de bal op de linkerflank ingespeeld en was zijn directe tegenstander te snel af. Zijn voorzet belandde precies op het hoofd van Nick, maar helaas voor iedereen van Etten kon hij de bal niet voldoende naar beneden koppen waardoor de bal over ging. Een lekker begin en dat werkte door in de eerste helft waar Etten de bovenliggende partij was. SV Kilder kwam na een kwartier spelen beter in de wedstrijd, maar het was Etten dat de beste kansen kreeg. Uiteindelijk na een klein half uur spelen is het Wouter Mullink die de score voor Etten opent. Na een goede combinatie met Ruud door het hart van de Kilderse verdediging kan Wouter de bal in de verre hoek schieten en komt Etten op een verdiende 1-0 voorsprong. Twee minuten later is het opnieuw raak wanneer Etten een corner krijgt die kort wordt genomen door Remco. Ruud weet goed weg te draaien bij zijn directe tegenstander en geeft de bal terug aan Remco die vanaf randje 16 doeltreffend uithaalt, 2-0. Etten zit op rozen na de 2-0 wetende dat SV Kilder nu minimaal 4 keer moet scoren om nog te kunnen promoveren en dit is terug te zien in het spel van Kilder die meteen een aantal spelers doorschuiven naar de voorhoede. Een aanval over links van Kilder leidt tot een goede kopkans, maar Hidde weet deze inzet goed te keren en tot corner te verwerken. Kilder krijgt een viertal corners achter elkaar, maar telkens is het Hidde die de bal weg weet te boksen. Doordat Kilder spelers heeft doorgeschoven ontstond er een enorme ruimte achterin en hier werd door Wouter en Remco dankbaar gebruik van gemaakt. Een mooie pass van achteruit lanceert Wouter die een goede actie in huis heeft en uiteindelijk de bal bij Remco weet te krijgen. Remco kapt zijn directe tegenstander uit en met een schitterend schot in de verre hoek laat hij de keeper opnieuw kansloos, 3-0. De laatste vijf minuten van de eerste helft worden goed uitgespeeld, waardoor Etten met een comfortabele 3-0 voorsprong de rust in gaat.

De tweede helft probeert Kilder met man en macht nog iets te forceren en hierdoor wordt Etten wat terug gedrukt op eigen helft, maar ontstaat er weer veel ruimte achter de verdediging van Kilder. Kilder is dreigender, maar weet geen echte kansen te creëren. Na ruim 20 minuten spelen in de tweede helft wordt het 4-0 voor Etten. Etten krijgt een vrije trap op zo’n 25 meter van de goal en Remco krult de bal langs de muur in de goal, 4-0. Zowel in het veld als langs de kant wist men zeker dat dit niet meer uit handen gegeven mocht worden. Ook Kilder was aangeslagen door deze 4-0 en kon de druk er niet meer op houden. Etten kwam weer wat meer aan het voetballen toe en de inmiddels ingevallen Pal wist net zoals in de voorgaande wedstrijden weer een kans voor zichzelf te creëren, maar helaas stuitte hij op de keeper. Uiteindelijk 10 minuten voor tijd wordt de man van de hattrick naar de kant gehaald en vervangen door Jesse Roerdink. Kilder weet in de laatste minuten nog een goal te maken nadat een voorzet van de zijkant steenhard wordt binnen gekopt, 4-1. Hierna krijgt ook Rob een publiekswissel en fluit de scheidsrechter af waarna het feest los barst.

Nadat de bloemen in ontvangst waren genomen werden Remco en Rob nog even in het zonnetje gezet. Beide sterkhouders van het eerste elftal hebben besloten om lager te gaan voetballen, wat natuurlijk een groot gemis is voor de selectie. Via deze weg wil ik namens de selectie Remco en Rob enorm bedanken voor de inzet, strijd en goals die ze de afgelopen jaren geleverd hebben voor het eerste elftal. Ze hebben beide op een mooie manier afscheid genomen door samen met de rest van de spelers Etten terug te brengen naar de 4de klasse. Hierna werden de kannen bier tevoorschijn gehaald en werd er tot in de vroege uurtjes feest gevierd.

Ook wil ik namens de selectie en staf Nico, Bas en Sjoerd bedanken die afwisselend als grensrechter hun steentje hebben bijgedragen en uiteraard alle supporters die er het hele seizoen bij zijn geweest. Hartstikke bedankt allemaal!!!