Doetinchem VR1 - VV ETTEN VR1

Doetinchem VR1 – VV ETTEN VR1

Zondag 11 maart. Enkele uren voor de wedstrijd stonden wij met de meeste dames van ons team, nog biertjes te drinken bij Köster. Een enkeling was op tijd naar bed gegaan en iemand anders (we noemen geen namen) had een verjaardag. Om 4 uur ’s nachts werd in onze app al gevraagd of iemand misschien paracetamol mee kon nemen. Uiteraard doen wij hier niet moeilijk over en was dit geen enkel probleem. De paracetamol strips vlogen ons om de oren. Vol goede moed gingen wij richting Doetinchem. Een enkeling nog onder invloed van alcohol, maar dit mocht de pret niet drukken.

We betraden de velden van VV Doetinchem en waren meteen weer in ons element. De laatste weken waren er een aantal wedstrijden afgelast, dus wij hadden extra veel zin om weer een wedstrijd te spelen. Tijdens de warming up werd er nog veel gepraat over de avond ervoor. Ik citeer: “Het bier ging er in als ranja” en “Het dropshot smaakte zoals altijd weer naar meer”.

Voor de wedstrijd begon werd de opstelling nog even doorgenomen en zei onze aanvoerster Nicolle dat we onze koppies nu even op de wedstrijd moesten gaan richten. In het begin lukte het ons niet om ons eigen spel te spelen en het duurde een tijdje voor we in de wedstrijd zaten. Na 20 minuten begonnen wij in de wedstrijd te komen en in de 25e minuut werd de eerste goal binnen geschoten door Marije. Toen ze de goal had gemaakt en weer terug liep naar onze eigen helft, vertelde ze dat ze bij het in schieten van de bal, twee goals voor zich zag. Laten we het er op houden dat de perspectieven op deze vroege zondagochtend nog niet helemaal goed waren. Denk dat het nu ook wel duidelijk is voor wie die paracetamols waren.

Nadat we in de rust liters ranja hadden gedronken konden we er weer tegenaan. Al snel bleek dat de dames van VV Doetinchem 4-4-2 waren gaan spelen. Vrijwel niemand had dit in de gaten, maar één van onze Giants (Michelle) had dit al na enkele seconden door. We hadden moeite met de omschakeling, maar toch wist Marije de 0-2 te maken en niet veel later maakte Nienke de 0-3. De zusjes Sloot waren in deze wedstrijd weer lekker op dreef en erg belangrijk. Malu schoot in de laatste minuten nog een keer een kegel van een bal richting de goal maar helaas kon de keeper deze net pakken.

Wij wonnen overtuigend deze wedstrijd en namen de drie punten mee naar Etten.

Tessa Ketelaar